© Rootsville.eu

The DIVA Jazz Orchestra (US)
tiltle: The DIVA Jazz Orchestra '30'
music: Jazz
release date: august 25, 2023
info artist: The DIVA Jazz Orchestra
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2023


Onder leiding van de swingende drummer Sherrie Maricle straalt DIVA de spanning en kracht uit die te vinden is in de traditie van historische bigbands, met het oog op originaliteit en creativiteit. Met New York als thuisbasis treedt DIVA op over de hele wereld en speelt originele hedendaagse en mainstream bigbandjazz, gecomponeerd en gearrangeerd om te passen bij hun onderscheidende ensemblegeluid en de unieke persoonlijkheden en stijlen van hun solisten te benadrukken. Sinds hun première meer dan 30 jaar geleden heeft DIVA de wereld rondgereisd met lovende kritieken en populaire bijval. Hoogtepunten van de optredens zijn onder meer Carnegie Hall, The Kennedy Center, Lincoln Center, Dizzy's Club, Newport Jazz Festival, Symphony Hall in St. Louis, Philadelphia en Cleveland, en de Hollywood Bowl.

Alsof de lijst met instellingen waarin DIVA heeft opgetreden nog niet indrukwekkend genoeg is, was de band van 2013 tot 2020 te zien in de autobiografische musical Tappin’ Through Life van Maurice Hines, waarbij ze uitgebreide theatrale optredens uitvoerden door de Verenigde Staten. DIVA heeft ook het podium gedeeld en/of opgenomen met Nancy Wilson, The Manhattan Transfer, Joe Williams, Diane Schuur, Carmen Bradford, Marlena Shaw, Dee Dee Bridgewater, Nnenna Freelon, Rosemary Clooney, Ann Hampton Callaway, Jack Jones, Clark Terry, Dr. Billy Taylor, Terry Gibbs, Tommy Newsom, Dave Brubeck en andere jazzsterren.

Opmerkelijke televisie-, film- en virtuele optredens zijn onder meer de NEA Jazz Masters Awards Ceremony 2017, live vanuit The Kennedy Center; een PBS-special uit 2017 met Maurice Hines voor The Kate-show; de soundtrack voor Macy's Fourth of July Fireworks Spectacular uit 2014 op NBC; een speelfilm in de bekroonde documentaire The Girls in the Band; meerdere optredens op CNN Arts Break; een speciaal segment op CBS Sunday Morning; en muzikale features als onderdeel van de 25th Anniversary Special van het Kennedy Center, het Japanse televisienetwerk NHK en Metropol TV in Duitsland.

DIVA werd opgericht door Stanley Kay, voormalig manager en reliefdrummer van Buddy Rich. In 1990 hoorde hij Sherrie spelen, was onder de indruk en besloot een band op te richten met gelijkgestemde, swingende spelers. In 1992 werd de zoektocht geopend en via een landelijke auditie werd de basis voor DIVA gelegd. Het DIVA Jazz Orchestra houdt van swingen


tracks:

1.Something’s Coming (6:19)Leonard Bernstein/Stephen Sondheim
Arranged by Michael Abene
Soloists: Erica von Kleist alto saxophone, Kellin Hanas trumpet

2.In a Mellow Tone (8:01)Duke Ellington
Arranged by Dennis Mackrel
Soloists: Jami Dauber trumpet, Jen Krupa trombone

3.Here’s to Life (4:41) Artie Butler
Arranged by David Hazeltine
Revised by Leigh Pilzer
Featuring Sue Giles vocalist

4.I’m Gonna Go Fishin’ (10:11) Duke Ellington
Arranged by Richard Shemaria
Soloists: Leslie Havens bass trombone, Noriko Ueda bass, Laura Dreyer tenor saxophone, Sherrie Maricle drums

5.Every Day I Have the Blues (4:48) Pinetop Sparks and Memphis Slim
Arranged by Scott Whitfield
Featuring Sue Giles vocalist
Soloist: Scheila Gonzalez alto saxophone

6.I Feel Pretty (6:14) Leonard Bernstein/Stephen Sondheim
Arranged by Ellen RoweSoloists: Barbara Laronga flugelhornLeigh Pilzer baritone saxophone

7.Three Sisters and a Cousin (3:43) Stanley Kay
Arranged by John La Barbera
Revised by Leigh Pilzer
Soloists: Erica von Kleist, Scheila Gonzalez, Laura Dreyer, Jade Elliott, and Leigh Pilzer saxophones